ISUL oliiviõlist & kasutamisest

Hõrgud retseptid oliiviõliga

Kevadiselt värske salat tofu ja kikerhernestega

Kevadiselt värske salat tofu ja kikerhernestega

Ilusat kevade algust kõigile! Kevade ja ilusate ilmade ootuses tekib isu kõige rohelise ja vitamiinirohke järele. Valmistasime rohelise salati, mis on nii toitev kui ka maitseküllane. Kuna väljas on endiselt külm, kasutasime selles salatis soojendavaid vürtse ja praadisime kergelt tofu, kikerherned ja lehtkapsa. Kogus 4-le Vaja läheb 1 purk kikerherneid 1 avokaado pool punast sibulatRead more about Kevadiselt värske salat tofu ja kikerhernestega[…]

Hummus röstitud baklažaani ja koriandriga

Hummus röstitud baklažaani ja koriandriga

Hummusest võib valmistada lõputult erinevaid variante ja meie oleme taas uue lemmiku leidnud. Seekord röstisime ahjus baklažaani ja segasime muude tavapäraste koostisosade hulka. See baklažaani, koriandri ja ISUL oliiviõliga hummus viib keele alla! Koriandrit ei tasu retseptist välja jätta, see sobib imeliselt maitseid täiustama. Kasuta hummust võileivamäärdena, dipiks või lisandina salati juurde. Vaja läheb: 235Read more about Hummus röstitud baklažaani ja koriandriga[…]

Toitumisnõustaja Laura Kivisoo kõrvitsapasta

Toitumisnõustaja Laura Kivisoo kõrvitsapasta

Toitumisnõustaja Laura Kivisoo kõrvitsast valmiv pastakaste pakub vaheldust tavalistele pastakastmetele, on toitainerikas ja maitseküllane.  Vaja läheb: 300 g muskaatkõrvitsat 1 sibul 3 küüslauguküünt 50 ml taimset toidukoort 2 spl maitsepärmi soola ja pipart 3 spl oliiviõli 150 g pastat kuivainena Valmistusviis: Koori kõrvits, eemalda sisu  ja lõika kuubikuteks. Poolita küüslauguküüned ja lõika sibul neljaks. SegaRead more about Toitumisnõustaja Laura Kivisoo kõrvitsapasta[…]

Kristian Neemela pasta päikesekuivatatud tomati pestoga

Kristian Neemela pasta päikesekuivatatud tomati pestoga

Chef de Cuisine ja tuntud toidublogija Kristian Neemela kasutas ISUL oliiviõli, et valmistada esmalt päikesekuivatatud tomatitest pesto ning seejärel pestoga üks värviküllane ja maitsev pasta. Jagame retsepti ja soovime head katsetamist!  Pasta päikesekuivatatud tomati pestoga Päikesekuivatatud tomati pesto: 300g päikesekuivatatud tomateid 150g ISUL oliiviõli 150g soolast pasta keeduvett 1 küüslaugu küüs Pasta: 200g pastat (nt. Casarecce) Serveerimiseks:Read more about Kristian Neemela pasta päikesekuivatatud tomati pestoga[…]

Oliiviõli-sidrunikook

Oliiviõli-sidrunikook

Kas teadsid, et kvaliteetne ekstra neitsioliiviõli sobib väga hästi küpsetistesse, sest lisab maitsele erilist sügavust ja muudab küpsetised tervislikumaks? 🙂 Kui Sa ei ole veel ISUL oliiviõliga küpsetada proovinud, siis soovitame alustuseks seda lihtsalt, aga imemaitsvat oliiviõli-sidrunikooki.  Vaja läheb Ühe mahesidruni koor ja mahl 1 tl õunaäädikat 250 ml mandlipiima 160 g pruuni suhkrut 80Read more about Oliiviõli-sidrunikook[…]

Ragne Värki koriandrihummus

Ragne Värki koriandrihummus

Armastatud toidublogija ja mitmete kokaraamatute autor Ragne Värk valmistas ISUL oliiviõliga hummust, millele lisab värskust imeline koriander. Kvaliteetne oliiviõli on kreemise ja maitsva hummuse juures võtmekomponendiks ja oma maheda, ent küllusliku maitse poolest sobib ISUL oliiviõli siia retsepti ideaalselt. Koriandrihummus sobib hästi võileivamäärdeks, juurviljadipiks või niisama nautimiseks. Koriandrihummuse valmistamiseks läheb vaja: 1 küüslauguküüs 1 purkRead more about Ragne Värki koriandrihummus[…]

Spinati-hernepesto

Spinati-hernepesto

Praegusel aastaajal tasub üle vaadata meie oma aedadest korjatud ja sügavkülmutatud toiduained. Toitumisnõustaja Laura Kivisoo jagas meiega põnevat pestoretsepti, mida rikastavad just kodumaised rohelised herned. Spinati-hernepesto sobib hästi võileivakatteks või hoopis dipi- ja pastakastmeks.  Vaja läheb 300 g sügavkülmutatud rohelisi herneid (sulatatud) 50 g spinatit 3-4 küüslauguküünt 80 ml ISUL ekstra neitsioliiviõli 10 mandlit võiRead more about Spinati-hernepesto[…]

Jõuluhõnguline pähklileib

Jõuluhõnguline pähklileib

Tõeliselt hõrk, kohev ja maitsev jõuluhõnguline pähklileib valmib lihtsatest ent tervislikest koostisosadest. Raputa peale kaunistuseks veidi tuhksuhkrut ja külmutatud pohli ning kaunis magusroog ongi valmis.  Vaja läheb 100 g täistera rukkijahu 100 g speltajahu 2 tl küpsetuspulbrit 0,5 tl soodat 2 spl linaseemne jahu 100 g kookossuhkurt 0,5 tl ingveripulbrit 1 tl kaneeli 1 maheapelsini riivitudRead more about Jõuluhõnguline pähklileib[…]

Ragne Värki imeline oliiviõlijäätis

Ragne Värki imeline oliiviõlijäätis

Jäätis ja oliiviõli!? Jah, see on imeline kooslus, mida lihtsalt peab proovima.  Toidublogija ja mitmete kokaraamatute autor Ragne Värk valmistas meie ISUL oliiviõli ja soolahelvestega hõrku oliiviõlijäätist, mis kingib kindlasti meeldejääva maitseelamuse.  Leia retsept Ragne blogist: http://www.kokkama.ee/2017/11/imeline-oliiviolijaatis.html Ragne on varasemalt ISUL oliiviõlile andnud suurepärase tagasiside, mis kõlab nii: “ISUL oliiviõli meeldib kohe ausalt väga-väga. Juba ainuüksiRead more about Ragne Värki imeline oliiviõlijäätis[…]

5 nõuannet kvaliteetse oliiviõli valimiseks

5 nõuannet kvaliteetse oliiviõli valimiseks

Oliiviõli valimine võib näida keerulise ülesandena kui puudub võimalus õli eelnevalt degusteerida. Panime kirja viis nõuannet, mis aitavad väärt oliiviõli ära tunda. Vali ekstra neitsioliiviõli Esimese sammuna tasuks hinnata oliiviõli kvaliteediklasse. Erinevat tüüpi õlide eristamine on ostuotsuse tegemisel oluline ja aitab valimisel suure sammu edasi. Ekstra neitsioliiviõli on kõrgeima kvaliteediga oliiviõli, millel on meeldiv aroomRead more about 5 nõuannet kvaliteetse oliiviõli valimiseks[…]