ISUL oliiviõlist & kasutamisest

Spinati-hernepesto

Spinati-hernepesto

Praegusel aastaajal tasub üle vaadata meie oma aedadest korjatud ja sügavkülmutatud toiduained. Toitumisnõustaja Laura Kivisoo jagas meiega põnevat pestoretsepti, mida rikastavad just kodumaised rohelised herned. Spinati-hernepesto sobib hästi võileivakatteks või hoopis dipi- ja pastakastmeks.  Vaja läheb 300 g sügavkülmutatud rohelisi herneid (sulatatud) 50 g spinatit 3-4 küüslauguküünt 80 ml ISUL ekstra neitsioliiviõli 10 mandlit võiRead more about Spinati-hernepesto[…]

Jõuluhõnguline pähklileib

Jõuluhõnguline pähklileib

Tõeliselt hõrk, kohev ja maitsev jõuluhõnguline pähklileib valmib lihtsatest ent tervislikest koostisosadest. Raputa peale kaunistuseks veidi tuhksuhkrut ja külmutatud pohli ning kaunis magusroog ongi valmis.  Vaja läheb 100 g täistera rukkijahu 100 g speltajahu 2 tl küpsetuspulbrit 0,5 tl soodat 2 spl linaseemne jahu 100 g kookossuhkurt 0,5 tl ingveripulbrit 1 tl kaneeli 1 maheapelsini riivitudRead more about Jõuluhõnguline pähklileib[…]

Ragne Värki imeline oliiviõlijäätis

Ragne Värki imeline oliiviõlijäätis

Jäätis ja oliiviõli!? Jah, see on imeline kooslus, mida lihtsalt peab proovima.  Toidublogija ja mitmete kokaraamatute autor Ragne Värk valmistas meie ISUL oliiviõli ja soolahelvestega hõrku oliiviõlijäätist, mis kingib kindlasti meeldejääva maitseelamuse.  Leia retsept Ragne blogist: http://www.kokkama.ee/2017/11/imeline-oliiviolijaatis.html Ragne on varasemalt ISUL oliiviõlile andnud suurepärase tagasiside, mis kõlab nii: “ISUL oliiviõli meeldib kohe ausalt väga-väga. Juba ainuüksiRead more about Ragne Värki imeline oliiviõlijäätis[…]

5 nõuannet kvaliteetse oliiviõli valimiseks

5 nõuannet kvaliteetse oliiviõli valimiseks

Oliiviõli valimine võib näida keerulise ülesandena kui puudub võimalus õli eelnevalt degusteerida. Panime kirja viis nõuannet, mis aitavad väärt oliiviõli ära tunda. Vali ekstra neitsioliiviõli Esimese sammuna tasuks hinnata oliiviõli kvaliteediklasse. Erinevat tüüpi õlide eristamine on ostuotsuse tegemisel oluline ja aitab valimisel suure sammu edasi. Ekstra neitsioliiviõli on kõrgeima kvaliteediga oliiviõli, millel on meeldiv aroomRead more about 5 nõuannet kvaliteetse oliiviõli valimiseks[…]

Ciabatta maasikate ja fetaga Ragne Värki moodi

Ciabatta maasikate ja fetaga Ragne Värki moodi

Ciabatta maasikate, feta ja ISUL oliiviõliga Toidublogija ja kokaraamatute autor Ragne Värk jagas meiega maitsvat moodust ISUL oliiviõli kasutamiseks. Valmistamine Aseta värskele ciabattale maasikad ja fetajuustu kuubikud. Nirista peale ISUL oliiviõli ja mett, maitsesta musta pipraga ning lõpetuseks puista peale kooritud kanepiseemneid.  Head nautimist! ISUL orgaanilise ekstra neitsioliiviõli saad tellida SIIT.

Marineeritud oliivid

Marineeritud oliivid

ISUL oliiviõli, tšilli ja üritidega marineeritud oliivid Marineeritud oliivid on sobivad hästi peolaua suupisteteks ning maitsvaks lisandiks salatitesse. See lihtne snäkk valmib kõigest minutitega, kuid vajab enne serveerimist vähemalt tunnikese (või kuni ööpäev) külmkapis seismist.  Vaja läheb 350 g meelepäraseid oliive 4 spl ISUL orgaanilist ekstra neitsioliiviõli 1 tl tšillihelbeid  1 tl tüümiani 1 tlRead more about Marineeritud oliivid[…]

Kodune letšo

Kodune letšo

Toitumisnõustaja Laura Kivisoo jagab koduse letšo retsepti, et saaksime talveks kodumaisete tomatite värskuse säilitada. Erilise maitsenüansi ja sügavuse annab klassikule ISUL oliiviõli. Tomatites leiduv võimas antioksüdant lükopeen vabaneb paremini just nimelt siis kui neid kuumutada. Esiteks annab lükopeen tomatile ilusa punase värvuse ja lisaks on räägitud ka selle erinevatest tervisele kasulikest mõjudest. Erinevates uuringutes onRead more about Kodune letšo[…]

Toitumisnõustaja Laura Kivisoo tervisliku pasta retsept

Toitumisnõustaja Laura Kivisoo tervisliku pasta retsept

Tervislik ja ainult taimsetest koostisosadest valmiv pasta, mille retsepti autoriks on toitumisnõustaja Laura Kivisoo. Piimatoodete või taimse köögikoore asemel on pastakastmeks india pähklitel põhinev kaste, mis valmib väga lihtsalt, muudab pasta tervislikumaks ja annab sellele klassikalise roale täiesti uudse meki. Kui soovid oma menüüs gluteeni vältida, siis tavalisele pastale on heaks alternatiiviks näiteks läätsedest võiRead more about Toitumisnõustaja Laura Kivisoo tervisliku pasta retsept[…]

Tervislikud lehtkapsakrõpsud

Tervislikud lehtkapsakrõpsud

Toitumisnõustaja Laura Kivisoo tervislikud ja maitsvad lehtkapsakrõpsud www.tervisegeen.ee Lehtkapsakrõpsud on ideaalseteks suupisteteks, olles samaaegselt tervislikud ja maitsvad. Valmistamine on imelihtne ja kiire, soovitame proovida! Vaja läheb: 1 lehtkapsas 2 spl ISUL orgaanilist ekstra neitsioliiviõli Himaalaja soola maitsepärmi Valmistusviis: Loputa lehtkapsa lehed üle ja kuivata paberiga korralikult. Kui kapsas jääb veega kokku ei taha ta vägaRead more about Tervislikud lehtkapsakrõpsud[…]

Tursk Biskaia moodi

Tursk Biskaia moodi

Almazara Ecologica de La Rioja ettevõtte omanikud jagasid meiega toredat videot, kus kasutatakse küpsetamiseks ISUL oliiviõli. Videos valmib traditsiooniline baski roog  – tursk Biskaia moodi, mille retsepti on jaganud tunnustatud peakokk Enaitz Landaburu.   Kogus 4-le inimesele Vaja läheb: 4 tursafileed, üks filee ca 200g 3 küüslauguküünt 1 punane sibul 1 valge sibul 3 kuivatatudRead more about Tursk Biskaia moodi[…]