Tootmine

Tootja
19 aastat
loodusäästlikku
oliiviõli tootmist

Kolm venda & kolm väärtust:
loodussõbralikkus, tervislikkus ja erakordne maitseelamus

ISUL oliiviõli tootjaks on pereettevõte Almazara Ecológica de La Rioja. ISUL brändi loomise taga on kolm venda, kes alustasid oma unistuse elluviimisega juba 1996. aastal, mil pandi alus Arbequina oliiviistanduse loomisele La Rioja piirkonnas, Alfaro külas. Kolm aastat hiljem valmis oliivistanduse kõrvale pere oma oliiviõli valmistamise tehas. Täna toimub õlitootmise iga etapp oliivide korjamisest kuni õli pakendamiseni pere oliivifarmis ja ISUL kaubamärgi all müüakse kõrgeima kvaliteediga orgaanilist ekstra neitsioliiviõli lisaks Hispaaniale veel Saksamaal, Belgias, Taanis, Prantsusmaal, Šveitsis, Jaapanis ja nüüd ka Eestis. Pereettevõtte südameasjaks on keskkonnasõbralik tootmine, seega valmistatakse ainult ühte sorti oliiviõli – orgaanilist ekstra neitsioliiviõli. 

ISUL oliiviõli tootmine

Oliiviõli valmistamise protsessis järgitakse kindlaid reegleid, mille tulemuseks on autentne ja unikaalsete maitseomadustega oliiviõli.

  • Oliiviõli valmistatakse madalatel temperatuuridel
  • Kõik tehase masinad ja oliiviõliga kokkupuutuvad materjalid on roostevabast terasest
  • Oliiviõli tootmisel keskendutakse alati suurte koguste asemel kvaliteedile
  • ISUL oliivifarmis valmib ainult mahetoodang
  • Oliiviõli on filtreerimata ning tootmisel ja pakendamisel välditakse oliiviõli kokkupuudet õhu ja valgusega nii palju kui võimalik
  • ISUL oliiviõli füüsikalised ja keemilised omadused on ekstra neitsioliiviõlide klassis allpool lubatud normväärtusi

Orgaaniline oliiviõli

Almazara Ecológica de La Rioja oliiviistanduses haritakse maad mahepõllumajanduslikult, järgides Euroopa Liidu regulatsioone ja eelistades pestitsiididele ja sünteetilistele väetistele looduslikke ressursse. Perettevõtte eesmärk on hoida oliivisalus looduslikku tasakaalu ja vähendada tavapäraselt lubatud vahendite kasutamist nii palju kui võimalik.

Näiteks ei kasutata oliivifarmis kahjurite (kooreüraskite) vastu võitlemiseks pestitsiidide, vaid igal korral pärast oliivipuu oksade lõikamist jäetakse oksad kimpudesse seotuna üle terve oliivisalu maapinnale lebama. Kooreüraskid eelistavad toitaineterikkuse tõttu eluks ja paljunemiseks just nooremaid ja õrnemaid oksi. Kui oksad muutuvad kahjurite tõttu nõrgaks ja kuivavad, kogutakse oksad kokku ja põletatakse.

Mahepõllumajanduslike põhimõtete järgimise tõttu on küll oliivisaak väiksem ning tootmiskulud suuremad, aga ainult nii saavutatakse täiesti puhas ja tervislik oliiviõli – oliivides ei esine pestitsiidide ja sünteetiliste ainete jääke mis võiksid tarbija tervisele halvasti mõjuda. On oluline mõista, et mahepõllumajanduslik tootmine vähendab põhjavee, õhu ning mulla saastumise riski nitraatide või teiste kahjulike ainete jääkidega. Ainult mahepõllumajandusliku tootmisega saavutatakse kvaliteetne, tervislik ja keskkonnasõbralik toode ning seetõttu valmistab ettevõte ainult orgaanilist ekstra neitsioliiviõli.

Kas teadsid? Ühe liitri oliiviõli valmistamiseks on tarvis 7 kg täiusliku küpsusastmega oliive!

ISUL oliiviistanduses käisid külalised Hispaania televisioonist España Directo.
Selles toredas klipis tutvute ISUL oliiviõli tootja härra Jésus Catalaniga, kes väisas
koos perekonnaga Eestit mullu augustis. Näeme, millised näevad välja Arbequina
oliivid, millest valmis 2017. aasta esimene ISUL oliiviõli. Tehakse sissepõige
tootmishoonesse ning degusteeritakse orgaanilist oliivimahla. Lisaks tehakse
koos värskest oliiviõlist seepi, külastatakse kohalikke käsitöömeistreid ja
näidatakse traditsioonilise küdooniamarmelaadi valmimist.


ISUL oliiviõli tootja veebileht: www.isul.es